Kom alles te weten over de projecten van 2018 tijdens onze BBQ!

Barbecue t.v.v. Les Lionceaux op 1 en 2 september 2018
In het weekend van 1 en 2 september kan je weer komen bijpraten met onze vrijwilligers op de jaarlijkse barbecue. Tijdens de maanden juli en augustus zijn er namelijk twee belangrijke missies gepland in Zuid-Kameroen. Ze hebben dus ongetwijfeld heel wat te vertellen! Wat zullen ze op het einde van deze zomer gerealiseerd hebben? Lees het hieronder!

EYE-camp

In de week van 24 en 25 juli vindt het EYE-camp plaats waar mensen hun ogen kunnen laten nakijken dankzij onze partner Ophtalmology WorldWide. Het is de enige gelegenheid binnen een straal van 60 kilometer waar mensen met hun oogproblemen terecht kunnen. Het EYE-camp is nu al een succes, want er hebben zich intussen al 350 mensen gemeld. Er loopt ook nog steeds een inzamelactie voor oude brillen. Aarzel dus niet om de jouwe te doneren!

Bouw internaat i.s.m. het Maggie-Program

Een ander deel van deze missie is het internaat. De containers met bouwmaterialen moeten door de douane worden geloodst. Eind augustus vertrekken dan de vrijwilligers van Maggie Program om ze op te bouwen.

Waarom een internaat?

Op dit moment kunnen we al een groot aantal kinderen naar school laten gaan. Maar sommige kinderen zijn dagelijks drie uur onderweg. Het feit dat ze daardoor niet bijdragen aan het huishouden zorgen voor wrevel binnen het gezin, waardoor naar school gaan voor veel kinderen niet zo vanzelfsprekend is. De bouw van het internaat biedt hier soelaas. Er is niemand die meer water moet dragen of eten moet zoeken voor de kinderen. De gezinnen dragen wel bij in de werkingskosten van de school, maar dat valt hen vaak minder zwaar dan de zorg op zich.

Waarom een tent?

Maggies zijn niet zomaar tenten.  Ze zijn ontworpen als noodvoorzieningen in rampgebieden. Ze wonnen reeds diverse internationale prijzen voor vluchtelingenwerk en duurzaamheid.
Het ding is: de subsidies voor de bouw van het stenen internaat is toegezegd, alleen komen de fondsen pas in 2021 vrij. Dan verliezen we opnieuw 3 jaar en voor de kinderen (meisjes) betekent dat vaak dat ze dan reeds uitgehuwelijkt zijn. De Maggies gaan het mogelijk maken voor kinderen als Caroline om wel school te lopen en een betere toekomst tegemoet te treden.

Kom naar de barbecue en sla een babbeltje met onze vrijwilligers!

Ben jij ook zo benieuwd naar de resultaten van deze missies? Kom dan zeker naar ons eetfestijn ten voordele van het schooltje ‘Les Lionceaux’ op 1 en 2 september 2018! Daar heb je namelijk de kans om met de vrijwilligers te spreken, vragen te stellen over het project en te luisteren naar hun verhaal. Terwijl kun je genieten van een heerlijke barbecue met Afrikaanse specialiteiten. En last but not least: je steunt er ook de school mee!

Schrijf je in!

Help ons meer kinderen naar school te laten gaan in Zuid-Kameroen en kom op

zaterdag 01/09/2018 van 16 tot 21 uur en/of op zondag 02/09/2018 van 12 tot 18 uur

naar de Molenhofstraat 24 in 1670 Heikruis.

Je vrienden en familie zijn ook van harte welkom!

Reserveren kan door te storten op het rekeningnummer van Irie: BE92 0689 0666 8323.
Vermeld in de mededeling je naam + dag + aantal personen.
Per volwassene betaal je 25 €, kinderen tot 12 jaar betalen 10 €. De drank wordt apart aangerekend.

Geef een antwoord