Een tweede onderdeel van de eerste basisbehoefte betreft voedselvoorziening.  In samenwerking met verschillende werkgroepen, organisaties en boeren uit Noord en Zuid, werkt Irie een plan uit om aan de plaatselijke boeren vorming en opleiding te geven voor het uitbouwen van hun eigen plantage. Het belang van het Platteland wordt onderstreept in vormingen.

Om optimaal ecologisch en duurzaam te werken wordt er geopteerd voor een gemengde aanplanting van cacao-, verschillende soorten bananen- en fruitbomen. Een diversiteit in gewassen heeft voordelen op verschillende vlakken, namelijk bestuiving van de cacaobloesems door insecten die aangetrokken worden door het fruit van de fruitbomen, de schaduw van de fruitbomen die essentieel is voor de cacaoplanten enzovoort. Daarnaast brengt deze diversiteit ook een economisch doel met zich mee: namelijk dat een eerste bananenoogst reeds kan plaatsvinden binnen de 9 maanden na het planten.


Waarnemers ter plaatse:-Mevr. Germaine Avidjam Edi’i en -Mevr. Marie-Louise  Elemva N’Tyam ( épouse Nna-Ndo ) Informatiegevers:-Sodecao van Ebolowa -IRAD van Djoumbé, Boeren uit het Noorden, Ingenieurs Zonder Grenzen,…