De inplanting en de bouw van de nieuwe huizen wordt bestudeerd door een architecten team uit Gent die reeds ervaring opgedaan heeft in de Dominicaanse Republiek en Haïti. Hierbij wordt rekening gehouden met ecologische manieren om energie op te wekken via onder andere zonnepanelen. Hiervan wordt een studie gemaakt door firma’s uit België.

Om de projecten te kunnen laten bezoeken door sponsors en geïnteresseerden, om werkgelegenheid te creëren en om op die manier de lokale economie te differentiëren voorziet Irie de bouw van een ecologische lodge. Van hieruit kunnen tochten georganiseerd worden naar de bijgelegen natuurreservaten van Campo, de Dja, naar de kust in Kribi, naar de watervallen van Lomé, trektochten door het tropisch regenwoud, …..

De bestaande lemen en houten huisjes met de huisraad en de oude dorpskern van Zouameyong worden volledig bewaard en zullen als openluchtmuseum dienen. De oude ambachten; zoals het weven van manden, houtsculpturen maken,…. krijgen weer nut doordat er een nieuwe impuls aan de streek gegeven wordt, via de nieuwe economische activiteiten en het toerisme.

Vermits het project in het tropisch regenwoud ligt, bestudeert Irie een plan om in samenwerking met andere organisaties en de Baka-pygmeën het woud en zijn fauna en flora te beschermen en tegelijkertijd open te stellen voor ecotoerisme. Voor intelligente en milieubewuste reizigers kunnen de pygmeën trektochten organiseren en reizigers bewust maken van het belang van het regenwoud.

< >  

    
    

Waarnemers ter plaatse:-Mevr. Germaine Avidjam Edi’i en-Mevr. Marie-Louise Elemva N’Tyam ( épouse Nna-Ndo )Informatiegevers:–
  
Overige informatie.-Uitstippelen van trajecten.Traject 1 : naar Zuid-Kameroen :Yaoundé – Edéa – Kribi – Zouameyong – Ebolowa – Ambam – Sangmélima – Mveng – Djoum ( reservaat van de Dja met de Baka-pigmeeën ) Traject 2 : naar West- Kameroen Traject 3 : naar Noord-Kameroen – Afspraken met plaatselijke hotelletjes en Bed & Breakfast ’s ( ontwikkeling van de locale economie).