Peiler gezondheidszorg jan-aug 2018

EYE-camp 2018

Op onze agenda op 24 en 25 juli 2018: de gezondheidszorg in Odin Oto verbeteren door het organiseren een eerste EYE-camp. Dit was tegelijk onze 3de missie van 2018. Samen met de vrijwilligers van Ophthalmology Worldwide zorgden we ervoor dat we welgeteld 300 mensen konden helpen met oogproblemen. Het was dus een groot succes!

Ophthalmology Worldwide (OWW)

OWW is een Belgisch team van oogartsen, verplegers en logistiek verantwoordelijken die consultaties organiseert voor mensen met oogproblemen in Congo. Dat doen ze twee maal per jaar, en helemaal op vrijwillige basis. De organisatie bestaat sinds 2003. Uiteraard konden wij ook op hun professionele hulp rekenen, en kwamen ze naar Zuid-Kameroen om ook daar de oogproblemen van de lokale bevolking te verhelpen.

Drie keer meer inschrijvingen dan verwacht

Om de bevolking op de hoogte te brengen, verspreidden onze vrijwilligers informatie via de kerk, de lokale radio en flyers. Die campagne bleek meer dan effectief, want enkele dagen voor de start van het EYE-camp, hadden we al 350 inschrijvingen. Oorspronkelijk hadden we samen met het team van Ophthalmology Worldwide voorzien om 100 mensen per dag te helpen. Maar dat was buiten het enorme succes gerekend. Het team bleef langer en heeft uiteindelijk 300 mensen kunnen helpen. Daar zijn we heel blij om! Maar we kunnen natuurlijk nog beter en we hopen in de toekomst dan ook nog meer mensen te kunnen helpen.

Inspanningen broodnodig

Initiatieven zoals het EYE-camp zijn immers broodnodig aangezien er in deze regio maar weinig toegang is tot gezondheidszorg. De meeste gezondheidsproblemen zijn klein van aard, maar kunnen door het gebrek aan gezondheidszorg op termijn leiden tot grotere problemen. De enige gelegenheid waar de bevolking zich kan laten onderzoeken, bevindt zich in een straal van 60 km. Dat is voor de meeste mensen dus onmogelijk bereikbaar. Bovendien is er ook geen supermarkt of optiek in de buurt om een bril te kopen.

Brilleninzameling

Daarom blijven we dus brillen inzamelen, zodat we nog meer mensen kunnen helpen. Heb jij of je vrienden en familie nog oude brillen? Breng ze dan gerust binnen bij Irie! Je helpt er de vrijwilligers van Irie en de bevolking van de Odin Oto enorm mee!

Je kan al je oude brillen opsturen naar Irie ivzw, Suikerkaai 12, 1500 Halle

Geef een reactie