RAAD van BESTUUR:  

Oprichters:

                     

 Myriam Leunens (Voorzitter)

Voor Myriam zijn uitwisseling van gevoelens, ideeën, informatie, … altijd heel belangrijk geweest in haar leven. Haar vermogen om te luisteren, het respect, de dialoog, de erkentelijkheid, haar creativiteit en haar enthousiasme; zijn essentiële waarden in haar manier van werken. Al wat ze onderneemt doet ze met enorm veel energie. Haar behoefte om te delen en haar creativiteit zijn aanstekelijk. Door haar wetenschappelijke, economische, humane, pedagogische en artistieke opleiding heeft zij een brede kijk op wat er zich in de wereld afspeelt. Zij ondernam, samen met haar partner een reis naar Kameroen. De overbluffende natuur,  de kinderen, de geuren, de kleuren, de smaken, de manier van leven, de originele ambachten, de kunst, de muziek, de Afrikaanse glimlach en humor van de Kameroeners hebben op haar een diepe indruk nagelaten. Na deze reis is het idee ontstaan om de twee, heel verschillende maar toch zo complementaire werelden ( Europa en Afrika), met elkaar in contact te brengen. Vanuit dit idee is irie ivzw ontstaan.

                               

Jean-Yves Elemva (Secretaris)

Jean-Yves, zoon van diplomaat, studeerde in Brussel en heeft een netwerk van vrienden in gans België.   De zin om andere culturen te leren kennen is ontstaan door de reizen die hij ondernam doorheen de wereld. Als oudste zoon van een kroostrijk gezin van vijf kinderen , heeft hij zich moeten waarmaken en vormde zo zijn sterk karakter. Door deze ervaring en zijn  studies marketing,bedrijfsbeheer, ontwikkelingshulp, voedingsleer,  restauratie,…heeft hij zijn dromen kunnen realiseren.   Het delen en het beste uit iets halen zijn eigen aan Jean-Yves, ook wanneer hij kruiden gebruikt om gerechten te bereiden in zijn restaurant.   De innige liefde voor zijn land is herboren na een reis naar Kameroen.   Het idee om irie ivzw op te richten is ontstaan na verschillende contacten met de bevolking van de vallei van de Ntem.

 Ken Leroy (Ondervoorzitter)

Ken Leroy heeft een brede interesse voor mechanica, informatica, de ontmoeting met andere culturen, reizen, de bouw, de constructie, de wetenschap, de omgeving en het klimaat, de dieren, de natuur,….   Alle acties in zijn leven zijn steeds gestoeld op respect voor de medemens, eerlijkheid en gerechtigheid.   Na zijn studies Wetenschappen-wiskunde in het Atheneum van Halle behaalde hij een Bachelor in Informatica in de Erasmus-Hogeschool van Brussel. Eind 2005 begon zijn werkervaring in een It bedrijf in Gent. Hier programmeert hij educatieve en recreatieve spellen. Zijn verantwoordelijkheid bestaat eruit in het programmeren van spellen en het zoeken naar oplossingen voor allerlei problemen. Hij is een echte ‘Problem-solver. Zijn perfecte kennis van de Engelse taal komt hem elke dag vanpas.  Na zijn reis naar Zuid-Afrika kreeg Ken de ingeving om zich in te zetten voor de projecten van Irie ivzw.

WERKGROEP communicatie en evenementen:

Het team bestaat uit verschillende vrijwillige medewerkers i.s.m. Sara B., Leen J., Linda M., Bruno D. S., Jeroen W., Gert D. B., Daniel U., Bram L., Marileen J., Katleen V.d.S.

Deze werkgroepen zijn gevestigd in verschillende provincies: Vlaams Brabant, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Henegouwen.

VERTEGENWOORDIGING in Kameroen:

IRIE werd erkend in Kameroen. De vertegenwoordiger is er Marie-Louise Nndo Ntjam

Met dank aan alle Vrijwilligers, Sympathiserende, Helpende en Steunende leden  uit alle delen van de wereld: 

Marjan V. -Marileen J. -Marie-Pierre O. ,Germaine Edi’i -Marie-Louise, Nna Ndo, Lindsay U., Martine M., Daniel U., Bruno D., Katleen D., Féridé K.,Laurent O., Magda D., Rita B., Peter D., Bram L., Pierre K., Nathalie K., Marileen J., Marjan V., Lieve V., Marnik L., Liese L., Nikki T., Raf T., Inez T., Katja T., Pascal T., Veronique C., Marc L., Nancy G.,Fre V., Ken L., Koen D., Marleen V., Jérôme M., Amelie , Odile E.,Danny N.,Roger M., Emmanuel E., Odile M., François E., , Steve O., Désiré O., Mima E., Fifi O., Anita O., Thérèse I., Angel D L R, Lola , Christian E., Constant E., Jean-Thierry E., Emile N., Suzy N., Sammy N., Gina N., Antoinette N.,Jackson I., Katleen , Johnny DC., Frans C. , Hilde C., Myriam L. , Fre V.,Marleen V., Bram L., Marie E., Germaine A., Roger M., en zoveel meer, …