Wie zijn wij?

I R I E : “Intercultural Resources for International Evolution”

Irie betekent ook: “alles wat goed is”, “vredelievende vibraties”

De idee om Irie  op te starten ontstond vanuit de vraag hoe maatschappelijk kan worden bijgedragen tot een betere wereld; humaner, vredevoller, liefdevoller, vrijer, gelukkiger ….

Irie ivzw  is een internationale, onafhankelijke, autonome humanitaire organisatie die staat voor respect, voor het leven in al zijn vormen en diversiteit, solidariteit en vrede. Ze probeert te helpen een humanere wereld te realiseren en wordt hierin geleid door de principes van neutraliteit en onpartijdigheid.

Irie staat voor een democratische wereld, waar “menselijkheid” op de eerste plaats komt en waar elkaars normen en waarden worden gerespecteerd.

Laat ons niet steeds streven naar MEER maar naar GENOEG om gelukkig te zijn. Als we delen is er voldoende op deze aardbol om aan allen een waardevol leven te bieden. Dan hoeven de mensen hun land niet te ontvluchten om elders geluk te zoeken. Indien ieder bij zichzelf begint, leven we morgen in een paradijselijke wereld!

Vanaf 2014 is Irie lid geworden van de ‘ Conseil Consultatif de la solidarité internationale de l’administration de Saint-Josse’.